The Curve, Slough

KEY FACTS

The Curve, Slough

The Curve Library and Cultural Centre is part of a major regeneration of Slough Town Centre. The £17 million building provides a three-storey space for a new central library, as well as performance and teaching spaces, offices and cafe.

PBA carried out Level 3 BIM on the project for the structural and MEP design, in conjunction with architects BBlur and CZWG. The steel-framed structure curves on plan and elevation, providing a sympathetic backdrop to the listed church in front, with steel composite floors at each level.

The building achieves a BREEAM ‘Very Good’ score through the use of 300 m2 of photovoltaic panels on the roof, and with an embodied carbon footprint reduction of 600 T of CO2 compared to the original scheme.

"Peter Brett Associates, throughout the process of working on this iconic development in the heart of Slough, has provided civil, structural and M&E design services. An economical, highly serviced low energy building, now within the construction phases, would not have been possible without PBA’s contribution to the design, developed within a multi-disciplined Revit/BIM design approach."